Estääkö kehosi sinua laulamasta?

Kehosi jumit voivat olla laulusi tiellä. Ei tietenkään tarkoituksella, mutta kehosi saattaa oireilla niin, että laulaminen käy mahdottomaksi.

Minulle kävi syksyllä näin:

Olin menossa muutaman päivän kuluttua koelauluun. Huomasin heti aamulla, etten pystynyt istumaan, kun oikeaa lonkkaa särki niin julmetusti. Seisomisekin kanssa oli vähän niin ja näin. 

Lonkkakipuja! Minulla, alle 40-vuotiaalla, yleisterveellä naisella!

Pahinta oli, että olin ajatellut juuri tänään katsovani koelaulubiisit vielä ajatuksella läpi, kunnes jättäisin ne hautumaan koelaulupäivään asti.

Rupesin jo googlaamaan aikoja osteopaatille, kunnes muistin:

Syvävenyttely! Se voisi auttaa tähän. En ollut pitkään aikaan antanut huomiota keholleni, ja se kostautui näin. Muistin, että ystävälläni Marialla on Youtube pullollaan selkeitä videoita, joilla pääsisin alkuun. Lopulta rullailin ja venyttelin rauhassa ja kehoani hellien ja hoivaten useita tunteja. Sen jälkeen unohdin koko asian ja ryhdyin päivän muihin hommiin.

Ja arvaapa mitä: illalla keho oli jo paljon parempi. Kipu ei ollut poissa, mutta se oli siedettävä, ja pystyin nauttimaan taas laulamisesta.

Seuraavana päivänä koko kipu oli poissa. 

Sain samalla tärkeän opetuksen: laulajan on huolehdittava kehostaan. Jos haluan välittää kuulijalle luottavaisen ja rennon olon esitykselläni, on tärkeää, että voin tuntea sen myös itse esiintyessäni. Kehon kuunteleminen ja hoitaminen on yksi tärkeimmistä tehtävistäni.

Oletko sinä tottunut olemaan jumissa? Haluaisitko päästä jumeista eroon?

Ystävälläni Marialla on kehosi jumeihin oiva lääke: Syvävenyttelyohjelma, josta löydät lisätietoja tästä linkistä.

Syvävenytysvalmennus verkossa, valmentajana kehollisuusvalmentaja, tanssi-liiketerapeutti ja sopraano Maria Svan. Kurssi -15 % alennuksella su 19.1. asti koodilla AANILUOTSI .