+358 44 552 3736

liisi (ät) aaniluotsi.fi

Arkihuolesi kaikki heitä – rentoutta, iloa ja nautintoa joululaulujen laulamiseen!

Oletko kyllästynyt siihen, että joululaulujen laulaminen päättyy aina äänen käheytymiseen?

Etkö yksinkertaisesti vain pääse niin korkealle, kuin joskus pääsit?

Kipeytyyko kurkkusi, kun laulat niitä kaikkein ihanimpia joululauluja?

Haluaisitko saada lisää rentoutta lauluusi ja lisää luottamusta äänesi kestävyyteen?

 

Ihan loistavaa että törmäsimme, sillä pystyn auttamaan sinua laulutuskasi kanssa!

 

Kutsun sinut täysin MAKSUTTOMAAN ja ELÄMÄSI HUOLETTOMIMPAAN <3 joululauluhaasteeseen, jossa pääset sukeltamaan erääseen tuttuun joululauluun ja sen lauluteknisiin haasteisiin.

 

Olen postannut ryhmään FB-livevideoita, joiden kautta pääset käsiksi laulutekniikan saloihin ja löydät äänestäsi aivan uusia ulottuvuuksia. Ryhmässä on myös jonkin verran videoit muilta haasteeseen osallistuneilta, ja toivottavasti tulee lisää koko ajan!

 

 

Haasteeseen pääset mukaan sivun alalaidassa olevalla lomakkeella. Sen täytettyäsi saat minulta kutsun Facebook-ryhmään, jossa haaste toteutetaan sekä teknisiä ohjeita siihen osallistumiseksi. Jos et halua postata ryhmään omia treenivideoitasi, voit osallistua haasteeseen ihan vain kuuntelemalla, katselemalla ja itseksesi kokeilemalla!

 

Haasteeseen tultuasi opit:

  • miten biisi otetaan teknisesti haltuun
  • mikä tekee korkeista äänistä vaikeita ja miten voit helpottaa niiden laulamista
  • miten hengität ”oikein” ja autat ääntä kestämään ja soimaan paremmin
  • miten voit ilmaisun vapauttamalla vapauttaa myös äänesi

 

Olen valinnut tähän yhden minun mielestäni kauneimmista joululauluista: Leevi Madetojan Arkihuolesi kaikki heitä… Ehkä haasteen nimestä jo arvasitkin, että näin saattaisi käydä! 😉

 

 

Valitsin tämän kappaleen siksi, koska…

  • siinä on tuttu sävel, joten viikonloppumme ei kulu sen opetteluun
  • siinä on äänialan puolesta sopivasti haastetta, eikä se kuitenkaan mene tuskaisen korkealle tai matalalle
  • vanhana sävellyksenä sitä eivät enää koske tekijänoikeudet, joten voimme kaikessa rauhassa täyttää bittiavaruuden kauniin joululaulun sulosävelillä <3 <3 <3
  • siinä päästään konkreettisestikin päästämään irti arjen kiireistä – monelle tästä kappaleesta alkaa joulu!

 

Uskallatko lähteä mukaan?

 

Jos et vielä tunne minua, olen laulunopettaja ja vokologi Liisi Pettersson ja äänivalmentajana Ääniluotsilla. Minulla on kohta kymmenen vuoden kokemus laulunopettamisesta, ja olen auttanut urani aikana satoja laulajia ja laulun harrastajia saamaan lauluunsa lisää helppoutta, voimaa ja vapautta. Mielelläni autan siis sinuakin!

 

 

Tiedän itsekin, miltä tuntuu tuskailla korkeiden äänten kanssa, sillä joskus refluksitauti vei ääneni lähes kokonaan. Silloin jouduin todella tekemään töitä sen kanssa että ääni kestäisi ja soisi niin kuin minä haluan. Apu löytyi hieman yllättäen myös oikeanlaisesta laulutekniikasta – sellaisesta, joka ei rasita kurkkua ja jossa hengitystä käytetään tukemaan ääntä luonnollisesti.

 

Olen siis täysin varma, että pystyn auttamaan sinua tulemaan varmemmaksi laulajaksi. Tämän haasteen aikana saat laulusi liikkeelle mukavasti ja vaivattomasti – omassa olohuoneessasi jos niin haluat!

 

Muista, että osallistuminen haasteeseen on vain sinusta itsestäsi kiinni. Postaamalla omia videoitasi opit tietysti eniten, koska silloin saat niistä kehittävää ja rohkaisevaa palautetta minulta. Saat myös muun ryhmän tsemppaavia ja rohkaisevia kommentteja, joilla kehityt varmasti jo muutamassa päivässä!

 

Miltä vaikuttaa, oletko mukana?

 

Hyppää mukaan tästä: