Tervetuloa blogiin

Onko sinullakin ongelmia äänesi kestävyyden tai vaikuttavuuden kanssa? Et ole ainoa, joten upeaa että löysit tälle sivustolle. Olen täällä sinua varten: tukemassa ja opastamassa sinua, jotta sinä voisit saada upean äänesi esiin.

Uskon nimittäin, että meillä jokaisella on upea ja ilmaisurikas ääni, toisilla sen vain on enemmän piilossa kuin toisilla. Saattaa olla myös mahdollista, että käytät sitä epäoptimaalisella tavalla, jolloin äänesi rasittuu ja väsyy. Tällöin äänenkäyttö muuttuu kireäksi ja kurkku kipeytyy nopeasti puhuessa tai laulaessa nopeasti. Näistä ääntäsi rajoittavista korseteista autan sinua vapautumaan, jotta voisit ilmaista itseäsi vaikuttavalla ja kestävällä äänellä.

Olen laulunopettaja, vokologi FM ja äänivalmentaja Liisi Pettersson. Valmennan päivittäin sekä puhe- että lauluääntään kehittäviä asiakkaita, ja äänenkäyttö ja äänen mahdollisuudet ovat intohimoni. Minusta on upeaa nähdä ja kuulla, kun ääni vapautuu ja persoona pääsee esiin.

Toivon, että äänesi voi hyvin ja voit luottaa siihen joka tilanteessa. Siksi autan sinua äänesi kehittämisen ohella myös pitämään siitä huolta. Annan sinulle konkreettisia äänenhuollon vinkkejä, joilla saat äänesi takaisin edustuskuntoon flunssan tai pitkäkestoisen äänenkäytön jälkeen.

Keskityn tässä blogissa erityisesti puheammattilaisten auttamiseen, sillä moni opettaja, valmentaja, lastentarhanopettaja, myyjä, pappi tai muu äänityöläinen kärsii ääniongelmista päivittäin, ja haluan helpottaa arkeasi puhetekniikkaan ja äänenhuoltoon liittyvillä vinkeillä.

Monista vinkeistä hyödyt varmasti silloinkin, kun haluat kehittää ensisijaisesti lauluääntäsi. Äänenhuolto aiheena koskettaa niin laulajia kuin puhujia, ja tästä blogista saat paljon vinkkejä myös äänenhuoltoon.

Äänenkäytön harjoittelu lisää itseluottamusta ja parantaa läsnäolon taitoja. Kun luotat ääneesi, voit rauhassa nauttia esiintymisestä: terveesti tuotettu ja vivahteikas ääni palvelee sinua tilanteessa kuin tilanteessa, haluat sitten koskettaa, vakuuttaa tai vaikuttaa.

Ääntä voi kehittää sekä lihastoimintoja muuttamalla että mentaalivalmennuksen kautta. Mielestäni molempia tarvitaan, jotta ääni saadaan toimimaan hyvin ja kaikki sen monipuoliset sävyt pääsevät esiin myös laulussa ja puheessa.

Esittelen tässä blogissa monia eri tapoja kehittää ääntä. Vaikka tämän blogin perusta on koulutukseni ansiosta fysiologiassa, otan rinnalle jatkuvasti enemmän ja enemmän myös mentaalipuolen harjoituksia ja vinkkejä äänesi kehittämiseen.

Ääntäsi kehittämällä lisäät sen vaikuttavuutta ja kestävyyttä. Tervetuloa vaikuttumaan äänestäsi! <3

Aloita näillä suositummilla blogipostauksilla:

Miksi et jo treenaa? 7 uskomusta äänitreenisi tiellä

Haluatko sinä vapaan äänen?

Miten parannuin refluksitaudista (ja mikä voi auttaa sinuakin)?

Oletko sinä puheammattilainen?