Loistaen lavalla – esiintymisvalmennus kunnianhimoisille laulajille

Tärkeä esiintyminen tulossa?

Loistaen lavalla on esiintymisvalmennus laulajille, jotka haluavat vapauttaa äänensä parhaan potentiaalin ja nauttia esiintymisestä joka tilanteessa!

Olen Liisi ja autan ihmisiä käyttämään ääntään vaikuttavasti ja kestävästi. Valmennuksissani on käynyt tuhansia ihmisiä saamassa oppia näihin asioihin.

En ole aina rakastanut esiintymistä. Vaikka olin lapsena innokas esiintyjä ja nuorisokuorossa toimin solistina monissa lauluissa, parikymppisenä minuun iski esiintymisjännitys. Oikeastaan voisi puhua esiintymispelosta. Se oli niin voimakas, että eräs opettaja vitsaili laulututkinnossani jännittäneensä, mahdanko pysyä edes lavalla. Olin musertunut. Rakastin laulamista ja unelmoin laulajan urasta, mutta esiintyminen tuntui aina yhtä pahalta. Ei auttanut, vaikka opettajat ja kaverit sanoivat: “kyllä sinä siihen totut”. En tottunut.

Sopraano Liisi Pettersson

Löysin onneksi esiintymisvalmentajan, joka auttoi minua vapauttamaan ilmaisuni ja ääneni. Kehoni vapautui ja aloin nauttia esiintymisestä. Ääni toimi hyvin, eikä jännitys saanut sitä enää tärisemään ja väpättämään. Hengitys ei enää noussut korviin, vaan pystyin hallitsemaan ääneni. Mikä parasta, sain yleisön kanssa loistavan yhteyden ja nautin laulamisesta.

Esiintymisjännityksen selätettyäni ja laulupedagogiksi valmistuttuani aloin auttaa muita laulajia tärkeissä esiintymisissä. Vuonna 2018 kävin Milanossa laulukilpailuissa todistamassa itselleni, että pystyn hallitsemaan hermoni tiukassakin paikassa. Kilpailumenestystä ei tullut, mutta tunsin itseni voittajaksi onnistuneen koelaulun ansiosta.

Kilpailun jälkeen olen osallistunut koelauluihin, laulanut solistina useissa konserteissa ja esiintynyt laulajana monissa eri tilaisuuksissa. Olen auttanut monia laulajia onnistumaan kilpailuissa, koelauluissa ja keikoilla, luottamaan ääneensä, loistamaan lavalla ja saamaan töitä laulajana.

Haluatko sinä vapauttaa oman äänesi, loistaa lavalla ja menestyä laulu-urallasi? Lue eteenpäin!

Loistaen lavalla -esiintymisvalmennus laulajille

 • 8 x 55 minuutin valmennustapaamiset joko Oulun toimipisteessä tai videoyhteydellä
 • alku- ja loppukuvaus palautteineen
 • unelmasi kirkastaminen konkreettiseksi tavoitteeksi sekä toimintasuunnitelma siihen pääsemiseksi
 • tapaamisissa tallennettu mielikuvaharjoitus, joka auttaa sinua pääsemään aina parhaaseen laulukuntoon henkisesti ja fyysisesti
 • pettämätön suunnitelma esiintymisjännityksen säätelyyn tiukassa tilanteessa
 • omaa ohjelmistoasi tukevat ääniharjoitukset, joilla saat äänestäsi parhaan potentiaalin irti treeneissä ja esiintyessä
 • vinkkejä äänen kestämisen tukemiseen sekä huoltamiseen raskaan keikkaperiodin aikana
 • WhatsApp -tuki koko valmennuksen ajan (viikkokysymys tai 1 palaute/vko lähettämästäsi videosta tapaamisten lisäksi)
 • HINTA 1500 €, sis. alv 24 %

Loistaen lavalla -valmennuksessa opit

 • Luottamaan itseesi täysin esiintymistilanteessa
 • Nauttimaan laulamisesta lavalla koko sydämestäsi
 • Ottamaan lavalla tilanteen haltuun ulkoisista olosuhteista riippumatta
 • Ilmaisemaan itseäsi lavalla vapautuneesti ja rohkeasti
 • Pitämään äänestäsi ensiluokkaista huolta

Kenelle valmennus sopii?

Tämä valmennus sopii sinulle erityisesti, kun…

 • Olet menossa laulukilpailuun, pääsykokeisiin tai muuhun esiintymiseen, jossa haluat onnistua loistavasti
 • Haluat saada laulustasi parhaan mahdollisen irti
 • Haluat oppia suojelemaan ja kehittämään ääntäsi
 • Haluat löytää oman äänesi supervoiman ja koskettaa sillä kuulijoita
 • Haluat olla lavalla kuin kotonasi ja nauttia esiintymisestä koko sydämestäsi
 • Haluat päästä yhteyteen yleisösi kanssa ja antaa sille parhaasi
 • Haluat tuntea olosi lavalla itsevarmaksi, onnelliseksi ja kiitolliseksi
 • Haluat selkeän määritelmän tavoitteellesi ja konkreettiset stepit sen saavuttamiseen

“Kävin Liisin laulutunnilla kun halusin lauluteknistä näkökulmaa karaokelauluharrastukseeni. Olen aloittanut laulukilpailuharrastuksen. Liisi löysi heti oikeilla kysymyksellä ydinongelmani, joka oli aiheuttanut haastavien ja korkeiden äänien tuottamisen. Tämän coachauksen ja löydön pohjalta olen oppinut tulkitsemaan lauluja aivan uudella tavalla helposti ja vaivattomasti. Kiitos Liisi!”

Matti Rautajoki, EFT-kouluttaja

Liisi on hämmästyttävän monipuolinen opettaja. On tavattoman inspiroivaa tavata oman laulunopiskelun merkeissä oikea taiteilija. Liisi pystyy antamaan aitoa kipinää aloittelevalle artistin alulle, koska on itsekin artisti. Liisillä tekeminen ei ole jämähtänyt pelkästään virtuoottisen taidokkaasti haltuun otettuihin äänen tuottamisen fysiologisiin perusteisiin ja tekniikoihin, vaan tunneilla pääsee helposti tarttumaan tunteisiin ja tarinoihin.

– Eveliina Sydänlähde, muusikko ja vapaaehtoiskoordinaattori

“Mielenkiintoinen kokemus lähestyä laulamista. Mitä ajatuksia ja uskomuksia oma mieleni tuottaa? Kehon tuntemukset ja tunteet? Ja paljon, paljon muuta inspiroivaa. Ihanan vahvistava ja voimaannuttava, puhdistavakin kokemus, huomaan. Ja laulu kulki. Kiitos Liisi Pettersson. Tätä lisää.”

-Minna Katajamäki-Aronen, EFT-terapeutti/-valmentaja

Kenelle valmennus ei sovi?

Loistaen lavalla -valmennus sopii kaikille esiintyjille harrastajasta ammattilaiseen. On kuitenkin tilanteita, joissa en suosittele sinua osallistumaan tähän valmennukseen. Tämä valmennus ei sovi sinulle, jos

 • Et voit tai et halua käyttää aikaa harjoitteluun ja henkiseen valmistautumiseen
 • Sinulla on foniatrin diagnosoima äänihäiriö, johon saat parhaillaan puheterapiaa
 • Äänesi käheytyy helposti eikä palaudu ennalleen seuraavana päivänä

Valmentaja

laulajien esiintymisvalmentaja

Olen Liisi Pettersson, laulun, puheen ja esiintymisen valmentaja. Koulutukseltani olen laulunopettaja (amk) ja vokologi FM eli ihmisäänen ja puhetekniikan asiantuntija. Olen itse opiskellut laulua vuodesta 2001 eri laulutyyleissä. Pääaineeni lauluopinnoissa oli klassinen laulu ja sen jälkeen olen täydentänyt osaamistani myös pop/jazz-laulussa. Laulupedagogina olen valmentanut laulajia ja laulunharrastajia yli 10 vuotta.

Valmennuksessani on ollut laulajia, jotka ovat saaneet äänensä käheäksi kymmenen minuutin laulamisen jälkeen, ja jotka nyt oikean tekniikan opittuaan pystyvät laulamaan useita tunteja putkeen äänen väsymättä. Olen työskennellyt paljon myös esiintymisjännityksestä kärsivien laulajien kanssa. Monia heistä olen valmentanut konsertteihin ja kilpailuihin. He ovat onnistuneet loistavasti esiintymisissään ja saaneet hyvää palautetta laulustaan.

Kouluttaudun jatkuvasti eri laulumenetelmissä, sillä en usko että yksi menetelmä voisi mitenkään tarjota kaikkea sitä tietoa, mitä valmentajana tarvitsen asiakkaideni auttamiseen. Ammattiopintojeni jälkeen olen täydentänyt lauluosaamistani mm. seuraavilla kursseilla: pop-/jazz laulun täydennysopinnot Metropolia -ammattikorkeakoulussa, Core Sound Method, Estill Voice Training, Laulustudio Laura Virtalan musikaalilaulukurssi, Bel Canto -akatemian oopperalaulun kurssit, muut klassisen laulun kurssit ja yksityistunnit.

Asiakkaideni onnistumisiin voit tutustua täällä.

Miten pääsen valmennukseen?

Ota minuun yhteyttä sopiaksesi valmennuksen aloittamisesta. Valmennus kestää kerrallaan 55 min ja lunastettu paketti on voimassa 6 kalenterikuukautta ostohetkestä. Heinäkuu on valmennuksista vapaa kuukausi, joten sitä ei lasketa paketin voimassaoloon. Esimerkiksi toukokuussa ostettu paketti on voimassa lokakuun loppuun. Suositeltava aikaväli tapaamisille on 1–2 viikkoa. Valmennus voidaan toteuttaa Oulussa tai videovälitteisesti sopimuksen mukaan.