Asiakkaiden kokemuksia

Äänikoulutukset ja esiintymiskoulutukset työyhteisöille

Kiitos hyvästä äänikoulutuksesta meille Helsingin kaupungin liikuntapalveluiden työntekijöille! Koulutuksesta hyvän teki käytännönläheinen ja havainnollistava ryhmäopetus. Aiheena tärkeä liikuntaa ohjaaville.” – Eero Kenttä, Alueliikuttaja, Helsingin kaupunki


Koulutus oli hienosti rakennettu juuri meidän yrityksemme tarpeita silmällä pitäen. Saimme kaikki paljon hyödyllisiä työkaluja parantaaksemme omaa osaamistamme valmentajina. Iso kiitos Liisi!

– Johannes Hatsolo Hattunen, puhuja, kirjailija,ammattibreikkari, yrittäjä, TFW Helsinki Oy


Korkeasaari Zoo decided to offer a voice and performance training for the guides and staff and we contacted Liisi. She seemed to be the right person to tackle our multicomplicated needs: – how to be heard by the noisy parrots and how not to lose your voice during windy and chilly guided tours outdoors. And indeed the training was a success, we received a lot of useful information and examples for practical training. Liisi is an inspiring and skilled teacher and she can encourage people to participate!

– Marjo Priha, ympäristökasvattaja, Korkeasaaren eläintarhan säätiö sr


Koulutuksessa oli mukavaa se, että mukaan otettiin äänenkäytön lisäksi myös äänen selkeys (erilaiset artikulointiharjoitteet). Kouluttaja oli mukaansatempaava ja havainnollistava. Itselle iso oivallus oli kehoon asettuminen ja kehon oman “kaikupohjan” käyttäminen. Koulutus rohkaisi ja antoi välineitä äänen lämmittelyyn ja oivalluksen siitä, että myös puhe on lihastyötä. Opin uutta!– Heidi Pasanen, kappalainen, Saarijärven seurakunta


Avoimet äänivalmennukset

Oli ihanaa huomata, että ääni voi soljua kauniisti silloinkin, kun kurkkuun pistää. Opin työpajassa helppoja ääniharjoituksia, joita oon nyt tehnyt aina ennen kuin alan puhua yleisölle tai tehdä äänitteitä. Pelkäsin etukäteen, että harjoitusten tekemisestä olisi kauheasti vaivaa, mutta on ollut kiva huomata, että niihin ei mee kuin pari minuuttia, ja niiden avulla äänen SAA kulkeen paremmin. Monessa tilanteessa on paljon merkitystä sillä, miten ääni kulkee. Jos aihe on yhtään ajankohtainen, suosittelen lämpimästi Puheen flow -työpajoja.

– Inna Thil, onnellisen ja omannäköisen elämän valmentaja, digiyrittäjä


“Kiitos, Liisi Puheen Flow -workshopista. Ylitti odotukseni! Tulin hakemaan apuja kestävämpään äänenkäyttöön ja sen sain. Ryhmä oli ihanan kannustava!Sen lisäksi jotakin minussa tapahtui kurssin jälkeen. Vaikka haluaisin laulamisen takaisin elämääni, olen kartellut sitä, sillä se ei yksinkertaisesti ole tuntunut hyvältä kehossa ja niiden tuntemusten kohtaamista olen halunnut vältellä. Nyt kurssin jälkeen on laulaminenkin vapautunut niin, että se tuntuu hyvältä eikä ääni väsy hetkessä.Ajattelen sun workshopin oppeja ihan joka ilta, kun luen zoomin kautta iltasatua aikuisille. Ei ole ääni käheytynyt. Hyvä olo!” – Mari Kuusisto, kirjallisuusterapiaohjaaja, DI


Liisin ja Jepan Syvän äänen lähteillä -äänityöpajassa löytyy ääni. Myös leukani loksahti rennoksi 18 vuoden takaisen leukamurtuman jäljiltä ekan kerran. Tätäkin kirjoittaessa takahampaani ovat irti toisistaan ja hymy on pehmeämpi, koska hymylihakset eivät ole varattuja alaleuan puristamiseen. Jos kaipaat äänenhuoltoharjoituksia, tietoa äänen muodostuksesta, voimaa puheääneen, selkeyttä artikulaatioon tai lauluun sointia, anna Liisin auttaa. Iso suositus. Iso kiitos. Myös Jepalle, jonka yin-jooga-harjoitus kruunasi tämän kurssin fiiliksen, varmisti äänen yhteyden kehoon ja jonka tarinat tunteiden vaikutuksesta puheeseen lisäsivät ymmärrystä. Minä kiitän. 

– Mira Juntunen, kirjalija ja energia-auttaja


Henkilökohtainen äänivalmennus ja lauluvalmennus

Liisi oli korvaamattoman tärkeä apu, kun kurkunpää ja ääni alkoivat ottaa osumaa luentokeikkamäärän noustessa 80+ vuositasolle. Saattaa kuulostaa hassulta, että 38 vuoden jälkeen ”pitää opetella puhumaan oikein”, mutta jos muutaman tunnin mittaisen Skype-valmennuksen myötä huomasin selkeän eron. Tykkään itse luennoida ja valmentaa ja olisi ikävää jos 3-8 h valmennuspäivässä tunnin jälkeen kaikki ajatustyö menisi äänen kanssa selviämiseen. Minulta Liisille vahva suositus. Selkeitä ja toimivia vinkkejä kaikille puhetyön ammattilaisille.

– Joni Jaakkola, hyvinvointialan moniottelija, public speaker, CEO, Optimal Performance Oy (kuva Opa Latvala)


Kävin puhetekniikan tunnilla ja tää todellakin toimii, sain myös heti palautetta! Olin radiohaastattelussa ja juontaja kysyi lopuksi oletko ollut puheopetuksessa, kun et puhunut niin nopeasti ja ääni oli tasaisempi? Sama juontaja haastatteli vuosi sitten minua ja sanoi, että eron kyllä todellakin huomasi. Eli kiitos ihana Liisi <3 suosittelen kaikille!

– Sohvi Nyman, stylisti ja tietokirjailija


Liisi on hämmästyttävän monipuolinen opettaja. On tavattoman inspiroivaa tavata oman laulunopiskelun merkeissä oikea taiteilija. Liisi pystyy antamaan aitoa kipinää aloittelevalle artistin alulle, koska on itsekin artisti. Liisillä tekeminen ei ole jämähtänyt pelkästään virtuoottisen taidokkaasti haltuun otettuihin äänen tuottamisen fysiologisiin perusteisiin ja tekniikoihin, vaan tunneilla pääsee helposti tarttumaan tunteisiin ja tarinoihin.

– Eveliina Sydänlähde, muusikko ja vapaaehtoiskoordinaattori


Olen ottanut yksityisiä laulutunteja Liisiltä säännöllisesti noin kahden vuoden ajan ja sen jälkeenkin satunnaisesti. Olen saanut tunneista paljon apua työhöni, olen äänenkäytön ammattilainen ja joudun puhumaan ja laulamaan työssäni paljon, päivittäin. Liisi on ollut monipuolinen äänenkäytön ja laulun opettaja. Hän kuuntelee keskittyneesti, neuvoo aina juuri minun kysymyksiini ja ongelmiini sopivat harjoitukset ja osaa lisäksi selittää asiat perusteellisesti ja helposti ymmärrettävästi. Uusia oivalluksia on syntynyt joka tunnilla. Aikataulut pitävät napakasti, tunneilla pysytään asiassa eikä rönsyillä liikaa asian viereen. Etäopetus on aina toiminut mallikkaasti. Äänen ja laulun teknisen asiantuntemuksensa lisäksi Liisi on avoin, kannustava ja innostava persoona, koskaan ei ole tunneilla tarvinnut jännittää. Oppilaansa äänenkäytön haasteisiin, joita minullakin on ollut, Liisi suhtautuu lämpimästi, myötätuntoisesti ja kärsivällisesti. Ymmärrykseni äänenhuollon tärkeydestä on kasvanut ja olen saanut siihen konkreettisia työkaluja. Musiikin tekeminen ja tulkinta ovat läsnä tuntityöskentelyssä ja Liisillä on myös esiintymisvalmentajan osaamista. Voin lämpimästi suositella Liisiä laulunopettajaksi erilaisille oppilaille ja kaikenlaisiin tavoitteisiin; omaan ääneen tutustumisesta ja harrastamisesta aina esiintymiseen ja ammattiopintoihin asti.

– Hanna, kanttori, MuM


I am an Indian yoga teacher. I have been teaching yoga for last 20 years. Over the years I started noticing that while giving the instructions I was straining my voice a lot. As a result towards the evening my voice used to become very hoarse and strained.

Luckily through the help of one of my friends from Finland, I came to know about Liisi. And I started taking online classes to improve my voice resonance without straining my throat. I had 6–7 sessions with Liisi and as a result there was tremendous improvement in quality of my voice production. Liisi shared a lot of simple techniques which helped me improve my voice and self confidence. For these lovely sessions I am really thankful to Liisi and I recommend everyone who is having issues with the voice to attend her sessions.

– Sushant, yoga teacher in India


Pidin erityisesti siitä, että harjoittelu kohdistui konkreettisiin asioihin äänenkäytössäni. Olin ennen Liisiä harjoitellut useamman äänivalmentajan kanssa. Olin turhautunut itseeni, kun en ymmärtänyt mitä minun pitää konkreettisesti tehdä, kun he sanoivat “vähennä puristeisuutta”. Liisi vei minut harjoitteillaan itse tuohon puristeiseen kokemukseen. Ja pian oivalsin mitä kohtaa minun tulee harjoittaa, jotta ääneni alkaa soida luonnollisesti. Suosittelen!

– Harri Valkonen


Mielenkiintoinen kokemus lähestyä laulamista. Mitä ajatuksia ja uskomuksia oma mieleni tuottaa? Kehon tuntemukset ja tunteet? Ja paljon, paljon muuta inspiroivaa. Ihanan vahvistava ja voimaannuttava, puhdistavakin kokemus, huomaan. Ja laulu kulki. Kiitos! Tätä lisää. 

– Minna Katajamäki-Aronen, ratkaisukeskeinen EFT-terapeutti/-valmentaja