Vastuuvapauslauseke

Olen koulutukseltani vokologi FM ja laulupedagogi (AMK). Vokologina olen erikoistunut kehittämään terveen äänen laatua, dynamiikkaa, vivahteikkuutta ja kestävyyttä. En ole puheterapeutti enkä foniatri, eikä minulla siksi ole pätevyyttä tehdä lääketieteellisiä dignooseja äänihäiriöistä. Minulla ei myöskään ole pätevyyttä kuntouttaa äänihäiriöitä, tosin valmennukseeni tullaan usein myös puheterapeutin suosituksesta.

Äänivalmennuksessa autan asiakkaitani esimerkiksi helpottamaan funktionaalisista äänihäiriöstä johtuvia äänioireita, kuten äänen väsymistä ja äänenlaadun muutoksia. Mikäli sinulla on edellä mainittuja oireita, mutta et ole varma äänihäiriön laadusta, olet aina tervetullut kysymään minulta.

Epäselvissä tapauksissa ohjaan ensin terveydenhuollon, kuten foniatrin tai korva-nenä-kurkkutautien erikoislääkärin tutkittavaksi. Mikäli elimellistä äänihäiriötä ei todeta, äänen kehittäminen on turvallista, ja voin jatkaa työskentelyä asiakkaan kanssa ilman riskiä pahentaa äänihäiriötä entisestään ja lisätä äänen väsymistä. Kiitos kun huomioit tämän pohtiessasi äänivalmennuksen sopivuutta sinulle.