Verkon yli varmuutta lauluun ja rohkeutta ilmaisuun

Verkossakin voi oppia laulutekniikkaa. Laulu liikkelle -valmennuksen käynyt Alli Forsstedt kertoo kokemuksestaan näin:

“Tutustuin Facebook-ryhmässä Liisi Petterssonin ohjaamaan ilmaiseen “Vaivattoman laulun workshop” nettilauluvalmennukseen keväällä 2018. Sain häneltä jo silloin monia hyviä neuvoja miten kehittää omaa ääntäni niin laulullisesti kun puhuen.

Kesän alussa tein uuden biisin jonka ajoitin valmistuvan julkaistavaksi syksyn kuluessa. Samoihin aikoihin kesäkuussa Liisi tarjosi maksullista nettilauluopetusta syksyllä alkavaksi. Tätä tarjousta aloin miettimään moneen kertaan jo hintansakin puolesta.

Laulutekniikkaa edullisesti ryhmässä

Olen nykyään eläkeläinen ja ylimääräiset menot on pidettävä hyvin kurissa.
Mietin onko minulla varaa, mitä hyötyä siitä olisi minulle. Luin moneen kertaan
Liisin tarjouksen ja kun kesän kuluessa häneltä tuli uusi tarjous että kurssilaiset voivat
maksaa nettilaulukurssin osissa, hyväksyin vihdoin hänen tarjouksensa. Enkä ole katunut!

Asun Ruotsin puolella Pajalassa, Kolarin kohdalta ca. 30 rajalta, aivan pienessä kylässä. Miten täältä muuten voisi saada laulu-opetusta kuin tämä mahtavalla uudella tapaa:
nettilaulutunnit by Ääniluotsi: yksilö-ohjausta ryhmässä, jossa kukin osallistuja näkee ja kuulee toisensa sekä saa palautetta niin opettajalta kuin muiltakin mukana olleilta kurssilaisilta.

Vasta nyt aloitin kehoni vapauttamisen kaikista niistä jumeista jotka lapsuusajan kokemus minulle on tuottanut koko elämäni ajan.

Turvallisesti kehoyhteyteen muiden ryhmäläisten tukemana

Kuusi viikkoa, kerran viikossa tapasimme netin välityksellä, laulaen, äännellen mitä
mahdottomin elkein, kaikki me yhdessä ja erikseen Liisin hienolla ohjauksella. Näiden viikkojen aikana moneen kertaan totesin että: “tieto luo tuskaa”, elikkä tunsin oman lauluni vajavuuden, ääneni alkoi röhisemään, tuntui että en osaa siis enää
laulaakaan.

Vaan kas kummaa, kaiken tuon oppimäärän jälkeen ja varsinkin yhden Liisin lausahduksen jälkeen ääneni on alkanut soimaan. Liisi sanoi kerran, että lapsuusajan traumat voivat laittaa lukkoja äänentuotantoon ja siitä alkoi minun paranemiseni.

Olen lapsena hyväksikäytetty lapsi, olen tullut 68-vuoden naisen ikään ja vasta nyt aloitin kehoni vapauttamisen kaikista niistä jumeista jotka lapsuusajan kokemus minulle on tuottanut koko elämäni ajan.

Nyt ääntelen, mörisen, vääntelen kasvoja, varsinkin suutani ja kehoa kotosalla ja tunnen kuinka kehoni alkaa pehmenemään. Ei tuskani koskaan kait hellitä, mutta voin sitä ymmärtää.

Ystävällisesti Alli”

Haluan laulaa rennommin!

Tutustu Laulu liikkeelle -valmennukseen täällä.

Omassa blogissaan Alli kertoo matkastaan laulaja–lauluntekijänä. Hänen uuden kappaleensa “Kun minuun sattuu” pääset kuuntelemaan tästä linkistä.