Uusi, upea äänesi

Menet yleisön eteen. Olet valmistellut esityksesi hyvin, joten sinulla ei ole mitään pelättävää. Oikeastaan sinusta tuntuu ihanalta astua yleisön eteen ja kertoa sinulle tärkeästä asiasta. Koska olet lämmitellyt äänesi ja kehosi, sinulla on rauhallinen olo astuessasi yleisön eteen. Katsot yleisöä luottavaisin mielin: tästä se lähtee. Olet taas siellä missä sinun kuuluukin olla.

Uuden puhetekniikan myötä alat rakastaa esiintymistä

Avaat suusi ja sanot ensimmäiset lauseesi. Seuraat ihmisten reaktioita. Jotkut ottavat paremman asennon tuolissaan, toiset kaivavat muistiinpanovihkonsa esiin. Yhtä kaikki, tiedät että sinua kuunnellaan. Näet hymyileviä suita ja hyväksyviä katseita. Rentoudut aistimaan omaa kehoasi ja kuulet äänesi jossain kaukaisuudessa, soivana ja kantavana.

Esiintyessäsi tunnustelet välillä jalkapohjia lattiassa, sillä sieltä saat tukea olemiseesi. Olet läsnä kehossasi ja hengityksesi on rauhallinen. Välillä innostut selittämään asiaasi kädet viuhuen ja äänenkorkeus nousee hetkellisesti. Kohta palaat kuitenkin siihen samaan rauhaan, josta lähdit liikkeelle astuessasi lavalle. Lava on sinun paikkasi ja kehosi ja äänesi ovat turvasatamasi.

Huomaat, jos äänesi alkaa väsyä. Otat jo pienestäkin kurkun kuivumisen merkistä kulauksen vettä. Samalla saat tilaisuuden hengähtää ja päästää leukasi rennoksi. Myös yleisö saa hengähdystauon ja ehtii paremmin sisäistää kuulemasi. Kun jälleen aloitat puhumisen, avaat tietoisesti hiukan enemmän suuta, jotta puremalihaksesi pysyvät rennompina ja äänesi voimistuu luonnostaan. Koko ajan tunnet olevasi läsnä ja nauttivasi esilläolosta.

Ryhmäkeskustelun lopussa korotat ääntäsi, jotta saisit muut hiljenemään. Vaikka huomaat äänenvoimakkuutesi kasvavan, tiedät, ettet kuulosta vihaiselta vaan vaativalta ja päättäväiseltä. Äänesi tehoaa välittömästi ja saliin laskeutuu hiljaisuus. Koska olet harjoitellut äänen taloudellista voimistamista, osaat hyödyntää kurkunpään lihaksia ja hengitystä äänen voimistamisessa. Tunnet omat rajasi, jolloin voit luottaa siihen, että ääni ei säry tai käheydy hetkellisestä volyymin noususta.

Esityksen jälkeen olet kiitollinen. Olet sanonut kaiken minkä halusit, ja yleisö vaikuttaa tyytyväiseltä. Sinua tullaan kiittelemään hyvästä, selkeästä ja innostavasta esityksestä. Yleisöstä muutama haluaa kysyä sinulta, miten voisit auttaa juuri heitä heidän ongelmissaan. Pudotat hieman äänenvoimakkuuttasi ja kerrot luottamusta herättävällä äänellä, miten kysyjät saisivat vielä enemmän irti palveluistasi. Olet onnellinen, olet syntynyt palvelemaan ja valmentamaan.

Jo viiden viikon harjoittelu voi tuoda sinulle uskomattomia tuloksia

Miltä tämä sinusta kuulosti, voisitko se olla sinä? Tämä on minun fiilikseni, kun valmennan ryhmiä. Yhtä hyvin se voisi olla monen asiakkaani tarina, kun he ovat äänivalmennuksessa löytäneet oman soivan, ilmaisevan ja hyvinvoivan äänensä ja alkaneet sen ansiosta nauttimaan puhumisesta.

Ääneesi voit vaikuttaa hyvinkin paljon, etenkin jos se on lähtökohtaisesti terve ja äänihäiriön riski on suljettu pois. Puhetekniikan treenaaminen ei aina ole pitkä prosessi. Joskus tärkeimmät jutut voivat loksahtaa kerrasta paikalleen, ja usein viidessä viikossa saadaan jo pysyviä tuloksia aikaan. Äänestä tulee valmennuksen jälkeen kestävämpi ja pystyt puhumaan useita tunteja ilman että ääni rasittuu. Luotat myös esiintyessä ääneesi enemmän, jolloin yleisön vakuuttaminen ja omien ideoiden myyminen on huomattavasti helpompaa.

Ääniharjoittelua suosittelen myös stressinpoistajana, sillä asettuminen omaan kehoon ja sen toimintojen kuunteleminen on mindfulnessia parhaimmillaan. Ääniharjoittelu on myös hyvin voimaannuttava kokemus – matka omaan itseen joka voi muuttaa elämäsi. Jos et usko, kokeile.

Ai miksikö sinun kannattaisi treenata ääntäsi?

Koska äänenkäyttöä harjoittelemalla sinä…

  • löydät yhteyden itseesi, nostat energiatasoasi ja huolehdit hyvinvoinnistasi
  • opit nauttimaan äänestäsi ja äänessäolosta
  • löydät helpon tavan tuottaa ja voimistaa ääntäsi
  • kuulut paremmin ja kuulostat siltä mitä haluat kuulostaa
  • vältyt äänihäiriöiltä ja muilta äänenkäyttöön liittyviltä harmeilta
  • alat luottaa omaan persoonaasi ja tapaasi puhua ja viestiä
  • vakuutat kuulijasi ja vaikutat niihin asioihin, joihin haluat vaikuttaa

Kyse ei siis ole mistään pikkujutusta. Kun äänesi toimii, sinulla on luottavainen olo, joka siirtyy myös kuulijoihisi. Sinun on helpompi solmia ihmissuhteita, neuvotella sinulle tärkeistä asioista ja ilmaista omia tunteitasi, kun tunnet oman äänesi ja tiedät, ettei se jätä sinua pulaan.

Haluatko edistää äänesi hyvinvointia päivittäisillä harjoituksilla?

Olen tehnyt videovalmennuksen, jossa kerron ääniharjoittelun hyödyistä jokapäiväisessä elämässä sekä säännöllisen harjoituksen tuomista tuloksista. Tottakai pääset myös itse kokeilemaan, miten äänesi muuttuu harjoituksen myötä!

Valmennuksen osat:

  1. Miksi ääniharjoittelu kannattaa?
  2. Mitä äänenkäytön harjoittelulla voi saavuttaa?
  3. Lisää äänesi sointia ja kestävyyttä parin minuutin harjoittelulla!

Tilaa videovalmennus maksutta tästä linkistä!

HALUAN KESTÄVÄMMÄN ÄÄNEN