Hyvä ääni, parempi mieli

Liikunnan ja ravinnon hyödyt tiedostaa jo moni, ja laulamisenkin vaikutus hyvinvointiin alkaa olla jo melko yleistä tietoa. Harva sen sijaan osaisi heti nimetä puhetreenin hyötyjä. Ääntä treenaamalla voit saada lisää virtaa tekemiseen ja parantaa työsi tehokkuutta, joten siihen satsatut resurssit tulevat moninkertaisina takaisin.

Usein asiakkaat hakeutuvat luokseni, koska eivät pidä äänestään. Ääni saattaa käheytyä ja kiristyä, jolloin kuuluvuus heikkenee ja puhuminen vie voimia. Toisille puhuminen on helppoa, mutta he kaipaisivat ääneensä lisää vivahteikkuutta, sointia ja kiinnostavuutta. Monotonisella, hiljaisella tai narisevalla äänellä puhuminen ei juuri edistä kaupan syntymistä tai innosta kuulijoita kuuntelemaan presentaatiota.

Työhyvinvointia ja vaikuttavuutta viestintääsi

Tutkitusti lyhytkin äänikoulutus voi vähentää äänihäiriöiden riskiä ja parantaa työviihtyvyyttä. Se vaikuttaa myös sairaspoissaoloihin: kun tunnet äänesi, opit tunnistamaan äänioireet ajoissa ja saat äänilevolla ja oikeanlaisella treenillä äänesi nopeammin kuntoon. Opit valmistautumaan pitkäkestoisiin puhetilanteisiin ja muutenkin huolehtimaan yhdestä tärkeimmistä työvälineistäsi. Saat myös keinoja puhua ääntä rasittamatta niin, että puhuminen tuntuu hyvältä ja luontevalta.

Hyvinvointi ei suinkaan ole ainoa äänitreenin hyöty. Terveen äänentuoton lisäksi opit ääntä harjoittaessa monipuolisen ja vaikuttavan tavan ilmaista äänelläsi. Äänellä on ennenkin muutettu maailmaa, joten mistään pikkujutusta ei äänivaikutelmissa ole kyse. Kiinnostavalla ja luottamusta herättävällä äänellä puhuvaa kuunnellaan keskittyneesti, jolloin vuorovaikutus on tehokkaampaa.

Ääntä harjoittamalla ja huoltamalla jaksat paremmin työssäsi, puhut varmemmin ja sujuvammin ja sinun on helpompi fokusoida asiaasi. Lisäksi kuulostat paremmalta, jolloin herätät turvallisuutta ja hyvää oloa myös viestintäkumppanissasi. Asiakkaani ovat kiitelleet äänivalmennusta monin tavoin: he jaksavat nykyään puhua pitempään ja osaavat tarvittaessa voimistaa ääntään terveesti ja rasittamatta. Usein he myös kertovat nauttivansa puhumisesta ja esiintymisestä enemmän kuin ennen.

Äänitreeni parantaa ryhtiäsi ja kehotietoisuuttasi, jolloin puhuminen on vaivattomampaa, hengitys kulkee kevyemmin ja voit olla viestintätilanteessa paremmin läsnä. Kun tavoitteesi on selvillä ja tunnet äänesi, voit luottaa siihen, että viestisi vaikuttaa juuri siellä missä toivot sen vaikuttavan. Tutustu äänivalmennukseen täällä ja varaa aika esittelytunnille.